Blog

8B74455531

De beste voeding voor een mooie huid.

  |   Natuurlijke voeding blog!

Het liefst willen we allemaal een stralende en gezonde mooie huid zonder rimpels. Wist je dat goede voeding daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren? Echte schoonheid komt immers van binnenuit. Voeding heeft een grote invloed op de kwaliteit van je huid en helpt deze te beschermen tegen invloeden van buiten. Misschien is voeding wel hét geheim voor een mooie huid.

Wat voeding doet voor een mooie huid
De huid is ons grootste orgaan en beschermt het lichaam tegen chemicaliën, weersinvloeden en bacteriën. Dat is een hele uitdaging, maar met de juiste voeding kun je je huid daarbij helpen. Je kunt ervoor zorgen dat je huid voldoende gehydrateerd wordt, een goede elasticiteit behoudt, beschermd wordt tegen ontstekingen, uv-straling en bacteriën en dat schadelijke stoffen worden afgevoerd. Sommige voedingsmiddelen worden toegevoegd aan crèmes, maskers en shampoos. Maar juist het lichaam van binnenuit voeden met de juiste voedingsmiddelen is een weldaad voor je huid, zodat hij gaat stralen en er gezond uitziet.

Voldoende water en groene thee drinken
Je lichaam bestaat voor ongeveer driekwart uit water. Voldoende water zorgt voor hydratatie van de huid waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Bovendien regelt het water je lichaamstemperatuur. Zo blijft je huid stevig en elastisch. Naast water heeft ook groene thee invloed op een mooie huid. In groene thee zitten veel antioxidanten die je huid bijvoorbeeld beschermen tegen schadelijke uv-straling en dus meehelpen om huidveroudering tegen te gaan. Bovendien zitten in water en groene thee geen suikers, calorieën en andere schadelijke stoffen die aan veel andere dranken wel zijn toegevoegd.

Gekookte tomaten en tomatenpuree beschermen je huid
Tomaten bestaan voor 94 % uit water, waar je lichaam dol op is, en zitten ook nog eens vol met vitamine A en C. Maar het meest gewaardeerde stofje uit een tomaat is lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en geeft de tomaat haar mooie rode kleur. Ze beschermt de huid tegen bijvoorbeeld verbranding door zonlicht en werkt ontstekingsremmend. Lycopeen komt in grote hoeveelheden vrij als tomaten gekookt worden en zit dus vooral in tomatenpuree, tomatenketchup en bijvoorbeeld tomatensoep.

Goede vetten versterken je huid
Goede vetten helpen je huid sterk en weerbaar te maken en werken ontstekingsremmend. Je lichaam heeft vooral behoefte aan de vetzuren omega-3 en omega-9, omdat je meer dan voldoende omega-6 binnen krijgt. Vette vis, zoals makreel, sardines en zalm en ook lijnzaad, soja en noten bevatten veel omega-3. Omega-9 vind je vooral in olijfolie en avocado’s. Een avocado zit ook nog eens boordevol vezels, vitaminen en mineralen en zorgt door de antioxidanten voor een goede reiniging van je huid.

Eieren als superfood
Eieren zijn vitamine B-bommetjes en leveren ook ijzer, calcium, foliumzuur, omega-3 vetzuren en antioxidanten die je helpen bij de bescherming tegen ontstekingen in het lichaam. Eiwitten zorgen bovendien voor een gezonde groei en herstel van de cellen in je huid. Een ei wordt ook wel tot de superfoods gerekend en mag dus niet ontbreken in je voedingspatroon voor een mooie huid. Bovendien zorgen eieren ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en stimuleren ze daarom de vetverbranding.

Wortels zijn onmisbaar voor een mooie huid
Die vrolijke oranje wortels zitten boordevol gezonde stoffen voor een stralend mooie huid. Ze bestaan voor 90% uit water, bevatten vezels, vitamines en mineralen, maar het belangrijkste is dat er betacaroteen in zit. Betacaroteen wordt in je lichaam omgezet in vitamine A en zorgt voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van je huid. Het beschermt je huid, bijvoorbeeld tegen uv-straling en gaat zo huidveroudering tegen. Het antioxidant lycopeen versterkt dit nog eens. Veel wortels eten geven je huid ook een gezonde kleur. En omdat wortels rijk zijn aan vezels hebben ze een positieve uitwerking op je darmen, die op hun beurt weer bijdragen aan een gezonde mooie huid.

Voedingssupplementen voor een mooie huid
Naast gezonde voeding kun je er ook voor kiezen om dagelijks of een bepaalde periode voedingssupplementen te nemen om je huid te ondersteunen. Ook voedingssupplementen kunnen bijdragen aan een mooie huid. Verschillende vitamines, mineralen en superfoods, zoals bijvoorbeeld Aloë Vera, helpen je huid te zuiveren en beschermen. Bepaalde voedingssupplementen zijn specifiek samengesteld voor het ondersteunen van een gezonde en stralende mooie huid.